google-site-verification=UuQEDNxand8PXw_qYC87z0SiuQH9HUvwSJ8gBSoo1Go

Na regen komt zonneschijn, Achter de wolken schijnt de zon en het leven van de zonnige kant bekijken.

Zomaar wat spreekwoorden die op dit moment heel erg van toepassing zijn. Op een mooie dag aan het begin van de herfst maakte ik deze prachtige foto. Even erbij stil staan dat het enige wat zeker is in het leven, is dat altijd de zon weer opkomt in de morgen en weer ondergaat in de avond.

Wat leven we in een roerige tijd. Wie had aan het begin van dit jaar kunnen denken dat het zo’n raar jaar zou worden. 2020 had een mooi jaar voor de Gasterij moeten worden. Er stonden veel evenementen in de agenda, nieuwe ideeën lagen op de plank en fijne samenwerkingen zouden verder worden uitgewerkt. Helaas hebben we hiervan tot nu toe nog niets van kunnen realiseren.

Opening van de horeca

Nadat we op 1 juni weer terug open mochten na een sluiting van 11 weken!, met hier en daar wat aanpassingen, nog een hele fijne zomer waardoor iedereen nog veel buiten kon verblijven waren er weer wat lichtpuntje aan de horizon.

Ondanks nog vele maatregelen ontstonden toch hele fijne samenwerkingen zodat we als ondernemers elkaar konden helpen in deze lastige periode.

En ook ontzettend dankbaar voor al die gasten die de weg naar de Gasterij weten te vinden om toch op afstand met elkaar te kunnen wandelen en koffie drinken, te kunnen overleggen of op vrijdagmiddag dat gezellige borreltje met je collega’s te kunnen drinken.

Koop lokaal

Vanaf het begin ben ik altijd voorstander geweest om samen te werken met ondernemers uit Weert. Denk hierbij aan de bakker, de drankleverancier, de wijnleverancier, de cateraar, de groenteboer en de lokale groothandel. Maar ook het inhuren van het personeel wat goed is voor de werkgelegenheid.

Nog steeds zijn er door de vele maatregelen heel veel ondernemers die helaas hun werk nog niet volledig hebben kunnen oppakken en de vooruitzichten zijn nog steeds niet heel fijn. Zeker niet toen twee weken geleden alles weer werd aangescherpt. Helaas merken wij dit ook door de vele annuleringen die we helaas weer hebben moeten verwerken.

Wat mij dan ook ontzettend kan raken is dat veel bedrijven en instellingen hun toeleveranciers of samenwerkingen op dit moment nog steeds van buiten hun stad / regio binnen halen, terwijl er in hun eigen stad ondernemers moeten vechten om hun hoofd boven water te houden!

Deze week al twee voorbeelden hier in Weert:

  • Een winkelcentrum laat de aankleding / decoratie komen vanuit een bedrijf hier 150 kilometer verder op, terwijl er hier in Weert ontzettend veel leveranciers en creatievelingen gevestigd zijn die staan te popelen om voor ze aan de slag te mogen.
  • Een school, die notabene zelf de opleiding Food en Hospitality aanbied, die staat voor samenwerkingen met lokale ondernemers om hun studenten een fijne stage te kunnen bieden, de catering laat doen door een bedrijf uit Asten, terwijl er in de straal van 2 kilometer rondom de school diverse cateraars zijn die staan te popelen om weer te mogen doen waar ze goed in zijn!

Dus lieve mensen, blijf alsjeblieft goed voor elkaar zorgen en samenwerken. Dan komen we er samen allemaal weer goed uit en kunnen we blijven doen waar we goed in zijn! En na de regen komt de zon!

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen in deze tijd? Kijk gerust eens rond op onze website !

#kooplokaal #samenwerken #ondernemeninjeeigenstad #ondernemen #weert #creatief #catering #muntpassage #gildeopleidingen #foodandhospitality #lokaleondernemers #foodlablimburg #nationalehorecadag #trotsopdehoreca #limburg #steunelkaarindezecrisis #centrummanagementweert #gemeenteweert #recreatiegebieddeijzerenman #gasterijdeijzerenman #naregenkomtzon